Rode pepers behoren tot mijn favoriete ingrediënten. Vers of gedroogd geven ze heel veel gerechten net dat beetje extra. Bijvoorbeeld een gedroogd pepertje in de pasta, maar soms ook in toetjes zoals mijn chocoladeijs. In Italië is Diamante in de regio Calabria de hoofdstad van de pepers. Er is zelfs een genootschap opgericht rondom de rode peper, de ´Accademia del peperoncino´ die zich tot doel heeft gesteld het gebruik van de rode peper te promoten. Zo zijn er festivals rondom de rode peper, is er een heus museum en een website die alle facetten van de rode peper belicht. Kortom de echte liefhebber van rode pepers moet zeker Diamante aandoen bij een bezoek aan het zuiden van Italië.
Zoeken in deze blog
Accademia del peperoncino
Rode pepers behoren tot mijn favoriete ingrediënten. Vers of gedroogd geven ze heel veel gerechten net dat beetje extra. Bijvoorbeeld een gedroogd pepertje in de pasta, maar soms ook in toetjes zoals mijn chocoladeijs. In Italië is Diamante in de regio Calabria de hoofdstad van de pepers. Er is zelfs een genootschap opgericht rondom de rode peper, de ´Accademia del peperoncino´ die zich tot doel heeft gesteld het gebruik van de rode peper te promoten. Zo zijn er festivals rondom de rode peper, is er een heus museum en een website die alle facetten van de rode peper belicht. Kortom de echte liefhebber van rode pepers moet zeker Diamante aandoen bij een bezoek aan het zuiden van Italië.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten