Zoeken in deze blog

De laatste asperges van het seizoen

Het seizoen is voorbij. Dit weekend eten we de laatste asperges. Aspergerisotto is het gerecht waar we het aspergeseizoen 2008 mee gaan afsluiten. Schil de asperges en doe de schillen in een grote pan. Wat water erbij en een stoominzet er op. Stoom de asperges net niet helemaal gaar. Gebruik het kookwater voor een bouillon. Doe olijfolie in de pan en voeg de rijst toe. Als alle korrels mooi glimmen en een beetje glazig worden wat witte wijn toevoegen, en daarna steeds een paar lepels van de bouillon. Zorg dat de bouillon helemaal geabsorbeerd is voor je de volgende lepels toevoegt. Als de risotto bijna klaar is de in stukjes gesneden asperges toevoegen. Parmigiano erover raspen en klaar. Veel risotto recepten adviseren tegen het einde boter toe te voegen, maar ik vind dat de risotto dan onnodig zwaar wordt. Dus die boter mag achterwegen blijven.

Geen opmerkingen: