Zoeken in deze blog

IJs, IJs en nog eens IJs

Ik moet oppassen dat aRRigOO geen ijsreceptensite of ijsblog gaat worden. Maar ja, zelf ijs maken is nou eenmaal heerlijk om te doen. Sinds de ijsmachine zijn intrede heeft gedaan in ons huis is er geen enkele bak ijs van Hertog of Ola meer binnengekomen. En hebben we alleen nog maar ijs van pure producten gegeten zonder johannesbroodpitmeel, zoetstoffen, kleurstoffen, smaakstoffen, verdikkingsmiddelen en stabilisatoren. Nee gewoon pure ingrediƫnten invriezen. Dit weekend 2 soorten gemaakt. Meloenijs (een Galiameloen met wat suiker in de blender, en dan in de ijsmachine) en een bijzonder peren-ijs. Eigenlijk peren-straciatella. Een vijftal peren in de blender, met wat suiker en een scheutje grappa. Dan in de ijsmachine. Een reepje pure chocola (extra noir 78%) raspen, en toevoegen zodra de ijsmassa enigszins begint te bevriezen. Zeker weten dat het met de dolci weer goed zit dit weekend.

Geen opmerkingen: