Zoeken in deze blog

Gelato cioccolato al peperoncino


De combinatie van pure chocolade en rode peper vind ik een hele fascinerende. Op Siciliƫ komt deze combinatie regelmatig voor. In Rome is er ook een ijswinkel die hem in het assortiment heeft, Al Settimo Gelo in de Via Codice 21 (Prati wijk) . Helaas was deze zaak gesloten tijdens ons laatste bezoek. Een goede reden om het dan maar zelf te proberen. Snijd een rode peper (zonder de pitjes) in hele kleine stukjes. Smelt 100 gram pure chocolade (70% of meer) au bain marie of in de magnetron. Voeg de peper aan de chocolade toe, en maak met 100 ml melk het mengsel wat dunner. Voeg 2 of 3 eetlepels cacao aan dit mengsel toe. Meng het tot het een egale massa is. Klop in een kom een ei met 150 gram suiker. Voeg het chocolade mengsel toe en 250 ml. slagroom. Zorg dat het een mooi glad mengsel wordt, en laat het vervolgens in de ijsmachine tot ijs draaien. Heerlijk samen met een glaasje Sambuco.

Geen opmerkingen: