Zoeken in deze blog

Pasta trafilata in bronzo

Dat er heel veel verschil is tussen allerlei gedroogde pasta's is duidelijk. Niet voor niets zie je in Italiaanse delicatessenzaken vaak veel verschillende merken. Deze zomer kwamen we in Campania voor het eerst in aanraking met het begrip 'trafilata in bronzo', ofwel ambachtelijke pasta's die geperst waren in bronzen mallen. Vooral de pasta afkomstig uit de streek rondom Gragnano beriep zich op de toepassing van brons bij de fabricage van pasta.

En ik moet toegeven, deze pasta's (die meestal een paar euro duurder waren dan de bekende merken) smaakten ook echt beter. Misschien had het ook te maken met de toegepaste granen. Wat me vooral opviel was dat deze pasta's zich veel beter 'al dente' laten koken, en ook als je ze daarna met de saus mengt beter 'al dente' blijven. Kortom sinds deze zomer kijk ik ook graag uit naar pasta trafilata in bronzo, en geef ik die 1 of 2 euro extra er graag aan uit.

Geen opmerkingen: