Zoeken in deze blog

Chocoladetaartje met chocolade vulling

Het bijzondere van dit taartje is dat de vulling zacht is, en bij het aansnijden uit het taartje loopt. Daarom wordt het ook wel een taartje met een lopende vulling genoemd. Voor 6 taartjes gebruikten we:

200 gram chocolade (70% cacao of meer)
200 gram roomboter
75 gram bloem
6 eidooiers
4 eieren
75 gram suiker
6 aluminium bakvormpjes

Smelt de chocolade samen met de boter voorzichtig in de magnetron. Laat het mengsel niet te heet worden.

Doe de eieren, eidooiers en de suiker in een kom. Zet deze kom op een pan met warm water (au bain marie). Klop dit mengsel heel goed, en verwarm het tot ongeveer 60 graden. Zet de schaal dan in een bak met koud water, en blijf kloppen tot het goed is afgekoeld. Als het goed is afgekoeld, klop dan het chocolademengsel en de bloem er doorheen.

Vet aluminium bakvormpjes in met boter, en bestrooi ze met wat bloem. Verdeel het chocolademengsel over de vormpjes. Zet ze in de koelkast en laat ze een paar uur afkoelen.

Verwarm de over voor op 180 graden, en zet de taartjes een minuut of 8 in de oven. Serveer het bijvoorbeeld met vanillijs of een bolletje ijs van witte chocolade. Of zoals wij deden met een heerlijk glaasje Recioto della Valpolicella.

Geen opmerkingen: