Zoeken in deze blog

Panna Cotta

Een klassieker. Maar zeker ook een zeer voedzaam nagerecht, dus serveer deze niet na een zware maaltijd. Letterlijk betekent Panna Cotta gekookte room, en dat is het min of meer ook. Ik maakte deze versie met caramel, maar in de zomer is een versie met vers fruit zoals bijvoorbeeld aardbeien (die je fijn maakt) ook heel lekker. Deze hoeveelheid is genoeg voor ongeveer 10 personen.

Ingrediƫnten
230 gram suiker
1 liter slagroom

Glas melk

4 Ć  5 blaadjes gelatine Eetlepel bloem

Verwarm de melk, klop de bloem er door en laat de gelatine hierin oplossen. Breng de room met 200 gram van de suiker aan de kook. Doe 30 gram suiker met een klein scheutje water in een pan en laat deze zachtjes pruttelen tot een mooi bruin caramel ontstaat (niet roeren, dan krijg je weer korrels). Meng de room met de melk, en meng dit goed dooreen. Doe in de bodem van vormpjes (bijvoorbeeld kleine aluminium vormpjes) een beetje caramel, en vervolgens wat van de room. Laat het geheel een aantal uren opstijven in de koelkast. Om de Panna Cotta uit de vorm te halen, kan het nodig zijn de vorm even in warm water te houden.

1 opmerking:

Ontdek Venetie zei

Complimenten voor jullie leuke blog + heerlijke recepten. Ben zelf ook gek op Italiaans eten en heb net een nieuwe pagina over een aantal leuke restaurantadressen en een heerlijk Venetiaanse kookboek geschreven voor mijn nieuwe website www.ontdek-venetie.nl

Wellicht leuk om een kijkje te nemen

Groetjes Charlotte