Zoeken in deze blog

Terrina di zucca

Zo nu en dan schrijven kookbloggers over hetzelfde thema. Misschien is dat in strijd met het individuele karakter van een weblog. Aan de andere kant kan het ook een drijfveer zijn voor meer seizoensgerichte communicatie. En daarom deze keer ook een recept van aRRigOO om het initiatief van koken.blog.nl te ondersteunen om deze maand allemaal over pompoen te schrijven. En pompoen dat is in November echt ''in het seizoen''. Deze terrine of hartige pompoentaart is een prima antipasta, maar kan ook als vegetarische secondo worden ingezet.

Ingredienten
1 niet te grote pompoen
250 ml slagroom
4 eieren
100 gram kaas (bv. Emmentaler)
4 eetlepels bloem
2 eetlepels olijfolie
Handje pijnboompitten

Bereiding
Snijd de pompoen in stukken, verwijder de pitten, en zet de pompoen een half uur in een overn van plm. 200 graden. Haal de pompoen uit de oven en laat even afkoelen. Schil de pompoen en maak ze fijn in de blender of keukenmachine. Voeg bloem, slagroom, eieren en kaas (geraspt), olijfolie en peper en zout toe. Doe het mengsel in een taartvorm, en bestrooi het met de pijnboompitten. Zet het mengsel 30 - 40 minuten in de oven, tot de bovenkant mooi goudbruin kleurt. Eet de pomoentaart lauwwarm.

Nog meer trek in pompoen? Kijk dan eens naar de pasta met pompoen en paddestoelen.

Geen opmerkingen: