Zoeken in deze blog

Torta di erbette

Gisteren in de biologische supermarkt zagen we fantastisch mooie, vuurrode, snijbiet oftewel erbette. Hiervan maakten we een eenvoudige, maar heerlijke snijbiettaart.

Ingredienten
Flinke bos snijbiet
250 gram ricotta
Teentje knoflook
Gedroogd rood pepertje
Vergeraspte pecorino
Paneermeel of broodkruim
5 plakjes bladerdeeg

Bereiding
Verwijder de dikste delen van de stengels (als de snijbiet heel jong is hoeft dat niet) Verwarm wat olijfolie in de pan. Doe de knoflook en het verkruimelde pepertje er in. Laat de snijbiet erbij, en laat die slinken. Laat de snijbiet wat afkoelen en snijd deze. Doe de ricotta er door en wat paneermeel of broodkruim. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Bekleed een vorm met bladerdeeg. Doe het snijbiet mengsel er in, en bestrooi het met wat pecorino. Zeht het ongeveer een half uur in een oven van 200 graden. Die de taart warm of lauwwarm op.

Geen opmerkingen: