Zoeken in deze blog

Pasta met pompoen en paddestoelen

Einde van de zomer. Dat betekent pompoenen en paddestoelen. Porcini (eekhoorntjesbrood) heb ik nog niet gezien, maar cantharellen zijn er volop. Een prima combinatie voor een pasta. Bijvoorbeeld met pancetta of zoals wij het maakten, met speck (jazeker, met 'ck') uit het noorden van Italiƫ.

Ingrediƫnten
1 kleine pompoen
200 gram paddestoelen (bv. cantharellen)
200 gram speck of pancetta.
1 teen knoflook.
Paar takjes peterselie, fijngesneden.
500 gram pasta

Kook de pasta. Doe ondertussen de knoflook in de pan met een beetje olijfolie. Voeg de in stukjes gesneden speck of pancetta toe. Voeg vervolgens de in stukjes gesneden pompoen toe en daarna de paddestoelen. Breng dit op smaak met peper en zout. Giet de pasta af (maar houd een beetje van het kookwater achter) en doe de pasta bij de saus. Warm het geheel even goed door, en voeg eventueel wat kookwater toe om de saus wat smeuiger te maken.

Geen opmerkingen: