Zoeken in deze blog

Ceci di Cicerale

De kikkererwten die verbouwd worden in de Cilento streek rondom het plaatsje Cicerale zijn bekend in heel Italiƫ. Deze kikkererwten zijn klein en zeer mals. Deze zomer kochten we ze tijdens het festival van de biologische producten in het dorp van Cicerale. Ik gebruik ze graag in deze salade met geroosterde paprika.

Ingredienten
300 gram kikkererwten (een nacht geweek in water)
4 rode paprika's
Fijngesneden kruiden

Kook de kikkererwten gaar. Voeg pas tegen het einde van de kooktijd wat zout toe. Giet ze af, en laat ze afkoelen. Rooster intussen de paprika's tot de schil zwart blakert. Pel ze. En doe ze door de kikkererwten. Doe er wat fijngesneden kruiden (bv, peterselie en koriander) door. Of wat rucola. Maak deze kikkererwtensalade aan met een dressing van olijfolie met een zachte azijn (zoals bv. sherry azijn) Een lekkere combinatie met bv. lamskoteletten van de grill.

Geen opmerkingen: