Zoeken in deze blog

Crostini met paddestoelen

In Italië is men stapel op paddestoelen. Ze worden op veel manieren gegeten, is salades en in sauzen. Als je een keer echt bijzondere paddestoelen kunt krijgen, dan is dit de manier waarop ze het best tot hun recht komen.

Ingrediënten
Paddestoelen (cantharellen, pied de mouton, eekhoorntjesbrood e.d.)
Knoflook
Peterselie
Eventueel een klein gedroogd pepertje (peperoncino)
Stokbrood

Bereiding
Maak de paddestoelen schoon (met een borsteltje of een stukje keukenpapier. Niet afspoelen). Snijd ze in stukjes. Doe wat olie in de pan, en bak daarin de fijngesneden knoflook en eventueel de peperoncino zachtjes. Zorg dat de knoflook niet bruin wordt (in dat geval uit de pan halen) Snijd ondertussen het stokbrood in plakjes en leg deze kort onder de grill. Doe de paddestoelen bij de knoflook in de pan en bak deze kort. Breng op smaak met peper en zout. Doe de peterselie erbij, en haal de pan van het vuur.

Afwerking
Doe het paddestoelenmengsel op het stokbrood en serveer meteen.

Wijntip
Een koele wite wijn, bijvoorbeeld van de Grechetto druif smaakt hier prima bij. Als je een pepertje toevoegt is ook een wijn van de Viognier druif een goede keuze.

Geen opmerkingen: