Vorig jaar was 17 januari in Italië uitgeroepen tot 'Carbonara Day' , dit jaar heb ik daar nog niets over gehoord. Dit is een zelfbedachte variant op Pasta Carbonara. Ondanks dat een klassieke Pasta Carbonara erg lekker is, is het door de spek, en het ontbreken van groenten best een heel stevig gerecht. Dit gerecht speelt met dat gegeven door de spek te vervangen door rauwe ham, en een groente doe er naar mijn idee goed bijpast aan toe te voegen.
Ingrediënten
2 stronkjes broccoli
500 gram pasta
200 gram rauwe ham
4 eidooiers
geraspte pecorino
Bereiding
Stoom de broccoli en kook de pasta. Grill de rauwe ham. Meng de eidooiers met de pecorino en flink wat zwarte peper. Als de pasta klaar is giet deze af, voeg deze bij het eimengsel. Voeg eventueel wat kookvocht van de pasta doe om het geheel wat smeuiger te maken. Doe een scheut olijfolie bij de broccoli.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten