De inkopen voor het verlate kerstdiner deden we op zaterdagochtend in De Lindenhoff in Baambrugge waar een mooie keuze is aan Italiaanse groenten. Naast de Puntarelle, de San Marzano tomaten, de buffelricotta, de Radicchio de Treviso en het Baambrugse Big voor het kerstdiner kochten we een bosje Cime di Rape. Niet voor het diner, maar voor een snelle pasta. Cime di Rape (zo noemen ze het in Pugla, deze zomer in Campania werd het steeds Brocoletti genoemd, wat in Puglia weer een andere groente is) is een prima groente bij de pasta, traditioneel met orechietti. Maar die hadden we niet in huis deze keer.
Ingrediƫnten
Bosje Cime Di Rape
2 ansjovisfilets (uit zout; afgespoeld)
Teentje knoflook
Mespunt peperoncino
Pasta
Bereiding
Doe de pasta in kokend water. Snijd intussen de cime di rape. Doe een scheutje olijfolie in de pan, doe de ansjovis, de knoflook en de peperoncini in de pan. Laat op zacht vuur de ansjovis smelten. Doe de cime di rape erbij en laat even stoven. Breng op smaak met peper en zout. Giet de pasta af en doe deze bij de groente. Laat nog een minuutje stoven. Voeg nog een scheutje goede olijfolie toe en dien op.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten