Zoeken in deze blog

Maida

In Capaccio vonden wij Masseria Maida. Een kleinschalige boerderij waar biologische groenten worden verbouwd en ingemaakt. Fantastische producten zoals tomaten, mini-aubergines, artisjokken, pompoen, asperges etc. De producten worden ter plaatse ingemaakt in een kleine fabriek. Voor de sott olio wordt gebruik gemaakt van de eigen (biologische) olijfolie. De vriendelijke eigenaar heeft ons rondgeleid over de akker en door de kleine fabriek. En natuurlijk vertrokken we met een grote verzameling producten. Waaronder de ingemaakte gele tomaten en de confiture van gele tomaten (een origineel familielid van de San Marzano familie) waar Maida bekend om is. In de top 10 van ingemaakte tomaten die Gambero Roso onlangs publiceerde haalde Maida een mooie derde plaats. De eigenaar wist ons overigens te vertellen dat zijn producten in Nederland verkrijgbaar zijn bij Sagra d'Uva in Amsterdam. Ik ben er nog niet naar op zoek gegaan (de voorraadkasten puilen nog uit van al het lekkers dat we uit Italiƫ mee teruggenomen hebben) maar het is wel een geruststellende gedachte dat als alles op is, we in Nederland de voorraad weer kunnen aanvullen.

Geen opmerkingen: