
In de prachtige Cilento streek in de provincie Salerno wordt ook heerlijke olijfolie gemaakt. De eigenaar van Maida verwees ons naar de coöperatie van San Mauro voor de beste olijfolie. In het dorpje San Mauro aangekomen was de coöperatie echter nergens te vinden. Een passerende dame in een kleine Fiat zei 'rijd maar achter me aan', en na een bloedstollende rit op Italiaanse snelheid door de heuvels kwamen we bij de coöperatie aan. Die bleek ook over een prima restaurant te beschikken. En als antipasto bood men een in de oven gepofte grote aardappel aan. Met van alle drie soorten olijfolie die men er produceert een fles op tafel kon je op die manier een olijfolieproeverij doen, en bepalen welke je wilt aanschaffen. De biologische Terre Antiche was heerlijk, maar de Terre dei Monaci (D.O.P. Cilento) vonden we een absolute topper. Behalve olijfolie proeven kun je er fantastisch eten. Mocht je in deze streek zijn dan mag je deze coöperatie (die bekend is onder de naam Cilento Verde) niet missen. Maar neem wel het exacte adres mee als je een bloedstollende rit wil voorkomen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten