Zoeken in deze blog

Pasta met kalfsschenkel

Kalfsschenkel (of stinco di vitello) kennen we natuurlijk van de Ossobuco, maar het is ook heel geschikt voor een heerlijke pastasaus. Op de manier waarop ik het bereid kun je de saus de avond tevoren maken. En dus de volgende dag heel snel klaar zijn met koken.

Ingrediƫnten
2 kalfsschenkels
1 ui
2 tenen knoflook
Gedroogde rode peper
Bosje kruiden (bouquet garni; tijm, rozemarijn, oregano, laurier)
2 blikken tomaat (bijvoorbeeld passata di pommodore)

500 gram Pasta (penne; spaghetti)
Paar takjes basilicum
Parmigiano

Bereiding
Verwarm de oven voor op een hoge (bijv. 280 graden) stand.

Bak de kalfsschenkels aan op hoog vuur in een hoge (zware, gietijzeren) braadpan die ovenbestendig is. Neem de kalfsschenkels uit de pan. Bak de uien op laag vuur tot ze glazig zijn. Voeg de fijngesneden knoflook toe en de verkruimelde rode peper. Doe de tomaat en het bouquet garni er bij. Voeg zout en peper toe. Als de saus warm is, doe dan de kalfsschenkels weer terug in de pan. Zorg dat de schenkels onder het vocht staan, eventueel kun je wat water toevoegen. Doe de deksel op de pan.

Zet de pan nu in de oven. En doe de oven uit (vergeet dat niet!). Je kunt de pan tot de volgende avond in de oven laten staan. Het vlees zal langzaam garen en daardoor heel mals worden.

De volgende avond kook je de pasta. Haal de pan uit de oven. Neem het vlees van het bot en doe het weer in de saus. Breng op smaak met peper en zout, en verwarm de saus op laag vuur. Als de pasta al dente is voeg je die aan de saus toe. Blaadjes basilicum en Parmigiano er door en direct serveren.

Geen opmerkingen: