Zoeken in deze blog

Mozzarella di Bufala Campania

Afgelopen weken brachten we door in Campania, midden in het gebied van de Mozarella di Bufala. En konden we daadwerkelijk proeven dat een mozarella van slechts een paar uur oud heel anders smaakt dan de mozzarella die al enige dagen in de winkel verblijft.

Bij Tenuta Doria kregen we de gelegenheid om de kaasmakerij en buffelboerderij te bezoeken. Dat gaf een goed beeld van het verschil tussen koeien en buffels. En dan bedoel ik niet alleen het uiterlijke verschil, maar met name wat melk betreft. Een buffel geeft gemiddeld zo´n 8 liter melk per dag. Veel minder dan een koe. En het vetgehalte van buffelmelk is drie maal zo hoog als dat van een koe. Dus eigenlijk een compleet ander product, en dat proef je. Overigens werden de buffels niet door Italianen gemolken, maar door mensen uit India. Want die zijn daar het meest bedreven in.

Naast Tenuta Doria brachten we ook een bezoek aan Tenuta Vannulo, en daar proefden we heerlijk ijs gemaakt van buffelmelk. Ben je een keer in de provincie Salerno, dan kan ik je beide adressen aanraden.

Geen opmerkingen: