In de Gambero Rosso van augustus jl. stond een stukje over de ´Fabbrica Dei Sapori´ een bijzonder pizza restaurant in Battipaglia in de provincie Salerno. En toevallig dicht bij ons vakantie adres. En dus hebben we twee maal een bezoek gebracht aan wat we al snel omdoopten tot ´de smaakfabriek´. Dit restaurant is gevestigd in een fabriek waar vroeger tomaten werden ingeblikt. En men heeft delen van de oude fabriek gecombineerd met een modern design.Het bijzonder is dat dit niet alleen een pizzeria is, maar ook de basis van een franchise keten, een laboratorium voor onderzoek naar pizza en gezondheid (en een professor van het osservatorio internazionale dello stresso ossidativo om dit te ondersteunen), de zetel van de ´devoti di San Marzano´ die de San Marzano tomaat promoten. Kortom een walhalla voor de pizza liefhebber.
De oprichter Cosimo Mogavero is overtuigd van het feit dat pizza een gezond product is, en heeft zelfs een aantal pizza´s in het assortiment specifiek om deze claim te onderbouwen (pizza op basis van volkorenmeel met veelal rauwe groenten)
Wij hielden ons bij de ´gewone´ pizza, en ik moet zeggen dat deze verukkelijk was. Eigenlijk het midden tussen de romeinse ´pizza bassa´ en de Napolitaanse ´pizza alta´. Het complete artikel uit de Gambero Rosse vind je hier
1 opmerking:
Klinkt verrukkelijk.
En ik neem aan dat er èchte kaas op zat? En niet "nepkaas" zoals hier op allerlei producten blijkt te zitten? :)
Een reactie posten