Zoeken in deze blog

Nieuwe fase in 'prosciutto crudo' oorlog

Waar maken die Italianen zich druk om zou je kunnen zeggen als nuchtere Hollander. Maar aan de andere kant is een fikse rel over kwaliteitsvoedsel toch ook wel een teken van beschaving. Parmaham ofwel prosciutto crudo di Parma kennen we allemaal. Maar er is nog meer rauwe ham van goede kwaliteit in Italiƫ. Veel kenners geven de voorkeur aan de prosciutto crudo di San Daniele. En die komt niet uit Parma, maar uit de streek Friuli. En in haar brutaliteit heeft een vertegenwoordiging van deze San Daniele ham een promotiekantoor en verkooppunt geopend midden in Parma. Op de Piazza Garibaldi. En dat terwijl er voor de eigen producten uit Parma (naast de ham natuurlijk de Parmigano-Reggiano ofwel parmezaanse kaas en il culatello di Zibello (ook wel de 'Re dei Salumi', de koning der salami's genoemd) niet van dergelijke promotiekantoren zijn. Schande. Maar wel heerlijk dat men zich daar in Italiƫ druk om kan maken. De gehele geschiedenis kun je lezen in Il Messaggero.

Geen opmerkingen: