Zoeken in deze blog

Gecarameliseerd korianderijs

Een bijzonder ijsje met een kruidige smaak. Dit heerlijke ijs met korianderzaad (of ketoembar) proefden we enige tijd geleden in Parijs bij Berthillon. De uitdaging was om het na te maken. En dat is op deze manier goed gelukt.

Ingrediƫnten
0.5 liter slagroom
200 gram suiker
2 eetlepels korianderzaad (hele zaden, geen poeder)

Maak het korianderzaad fijn in de vijzel. Doe de suiker in een pan met een beetje water. Laat het zachtjes aan de kook komen. Voeg het korianderzaad toe. In het begin kun je even roeren met een houten lepel. Als het eenmaal pruttelt niet meer roeren, want dan wordt het korrelig. Zachtjes laten carameliseren totdat het een goudbruine kleur krijgt. Dan van het vuur af de slagroom er doorheen roeren. Goed roeren, en vervolgens het mengsel laten afkoelen en in de ijsmachine tot ijs draaien.

1 opmerking:

Anoniem zei

Spannend!