Zoeken in deze blog

Uve con bottarga

Bottarga wordt gemaakt van de eitjes van tonijn (tonno) of harder (muggine) Deze eitjes worden samengeperst en gedroogd. Bottarga kun je kopen aan één stuk, of reeds geraspt in een potje of een zakje. Bottarga wordt meestal gebruikt in een pasta, gewoon simpelweg over spaghetti strooien, scheut olijfolie erbij en klaar. Of zoals ik het laatst at in een pasta met mozarella en kerstomaatjes. Ook in een omelet (frittata alla bottarga) is bottarga prima toe te passen, gewooon wat bottarga door de eieren kloppen, en een omeletje bakken.

Onlangs kwam ik deze bijzondere toepassing van bottarga tegen, die we meteen hebben uitgeprobeerd. Een absoluut heerlijke combinatie van frisse witte druiven (uve), met de krachtige smaak van bottarga. Pel de druiven (insnijden met een scherp mesje, en dan het velletje eraf halen) en bestrooi ze met de bottarga. Heerlijk als antipasta of aperitiefhapje met een glaasje prosecco.

Geen opmerkingen: