Zoeken in deze blog

La Gatta Mangiona

http://static.blogo.it/06blog/gatta_mangiona_menu.jpg
Deze week hebben we eindelijk in La Gatta Mangiona gegeten. Deze pizzeria in Rome (Via F. Ozanam 30 in de Monteverde wijk) werd een paar jaar geleden uitgebreid besproken in de Gambero Rosso, en staat sindsdien op mijn verlanglijstje. En zelfs in Italie magazine van deze winter werd La Gatta Mangiona getipt. Ze maken pizza op basis van zuurdesem, en zijn zeer kritisch bij de keuze van ingredienten. Alleen het beste is goed genoeg.

De Pizza Calabrese die ik at was verukkelijk. Fantastische bodem, mozarella, gedroogde tomaat en Nduja (een bijzonder pittige Calabrese worst, die vuurrood is van de peper die er in zit)

Een absolute aanrader als je in Rome bent.

Bij het kraampje met artikelen uit Calabria in de markthal op de Via Cola di Rienzo vond ik een mooie Nduja, dus ook deze pizza staat binnenkort thuis op het menu

Geen opmerkingen: