Zoeken in deze blog

Puntarella

The image “http://www.melegafood.it/pic_prod/thumb_large/thl_20040126185843_cicoriacimata.JPG” cannot be displayed, because it contains errors.

Deze week in Roma heb ik voor het eerst Puntarella (of Puntarelle, dat zie je ook) gegeten, een typische groente uit Rome. Het is een andijvie-achtige groente, waarvan het groen wordt weggesneden, en alleen het wit wordt gebruikt. Dat wordt in sliertjes gesneden (het wit van de onderkant wordt ook geschild). De kleine sliertjes worden in ijswater gedaan, en gaan na enige tijd krullen.

Natuurlijk op de Campo de Fiori een Puntarelle gekocht, en in de koffer mee naar Nederland genomen (samen met heerlijke Radicchio en prachtige artisjokken). Zelfs Puntarella-zaadjes gekocht om dit voorjaar eens te kijken of het in een Nederlandse tuin wil groeien.

De sliertjes Puntarella worden aangemaakt met een dressing van knoflook, ansjovis en olijfolie. Een heerlijk gerecht, dus hoog tijd dat Puntarelle ook op de Nederlandse markt verkrijgbaar wordt.

2 opmerkingen:

The Spinshots zei

kun je gesneden puntarelle invriezen?

Arrigoo zei

Eerlijk gezegd geen idee. Ik heb het in Nederland nooit gezien. En in Italiƫ heb ik nooit over een vriezer beschikt.