Een bijzonder product dat niet veel mensen kennen. Colatura is een bijproduct van het inmaken van ansjovis, en is in feite een gefermenteerde vissaus. Vaak word de vergelijking gemaakt met het product Garum uit de Romeinse tijd. Iets minder eerbiedig & historisch zou je Colatura misschien het best met de Vietnamese vissaus Nam Pla kunnen vergelijken. Colature wordt tradtioneel geproduceerd in het plaatsje Cetara, ten zuiden van Napels op het Peninsula Sorrentina. In die omgeving heb ik een keer een flesje gekocht. Een traditioneel gerecht waarin het in die buurt wordt toegepast is pasta a le vongole met broccoli. Er wordt dan wat droog broodkruim aan de pasta toegevoegd, en een paar theelepeltjes Colatura.
Zoeken in deze blog
Colatura
Een bijzonder product dat niet veel mensen kennen. Colatura is een bijproduct van het inmaken van ansjovis, en is in feite een gefermenteerde vissaus. Vaak word de vergelijking gemaakt met het product Garum uit de Romeinse tijd. Iets minder eerbiedig & historisch zou je Colatura misschien het best met de Vietnamese vissaus Nam Pla kunnen vergelijken. Colature wordt tradtioneel geproduceerd in het plaatsje Cetara, ten zuiden van Napels op het Peninsula Sorrentina. In die omgeving heb ik een keer een flesje gekocht. Een traditioneel gerecht waarin het in die buurt wordt toegepast is pasta a le vongole met broccoli. Er wordt dan wat droog broodkruim aan de pasta toegevoegd, en een paar theelepeltjes Colatura.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
1 opmerking:
Hoi
Nam Pla is Thaise vissaus.
Nuoc Nam is vissaus uit Vietnam
groetjes
Henkie
Een reactie posten