Zoeken in deze blog

Tortellini rossi di Melanzane

Geïnspireerd door het boek Pasta van Heinz Beck (van het driesterrenrestaurant La Pergola in het Cavalieri Hilton in Rome). Twee jaar geleden mocht ik een weekje doorbrengen in dit hotel op de Monte Mario, maar in het restaurant heb ik toen helaas niet kunnen eten. De pasta uit zijn boek namaken lukt gelukkig wel.

Ingrediënten
500 gram pastabloem
3 eieren
4 eidooiers
100 gram tomatenpuree
2 aubergines
Paar (half)gedroogde tomaten.
500 gram tomaten
Bosje basilicum
3 teentjes knoflook
Tijm, rozemarijn.
Gedroogd rood pepertje

Bereiding
Doe de bloem in een schaal. Maak een kuil in het midden en doe daar de eieren,eidooiers, tomatenpuree en een snuf zout in. Maak er een stevig pastadeeg van. Voeg eventueel nog wat water toe als het te droog is, of wat bloem als het te plakkerig is. Laat het deeg een uurtje rusten, in plasticfolie, bij kamertemperatuur.

Snijd de aubergines doormidden. Let ze met de snijzijde naar boven in een ovenschaal. Doe er een paar takjes tijm en rozemarijn, zout, 2 fijngesneden teentjes knoflook, zout, peper en olijfolie over. Zet de aubergine een uurtje in de oven van 140 graden Celsius. Laat afkoelen. Schud de kruiden en knoflook er af. Schep het vruchtvlees uit de aubergine, doe het in de blender met de gedroogde tomaten en maak het fijn. Breng het op smaak met peper en zout.

Rol het deeg uit met de pastamachine, en haal uit het doog rondjes van een centimeter of vijf. Doe op ieder rondje een theelepeltje van het auberginemengsel. Maak de randen vochtig met wat water. Vouw het rondje dubbel, en vervolgens de twee punten aan elkaar zodat een mooie tortellini ontstaat. Je kunt de tortellini een paar uur voor de maaltijd bereiden.

Snijd de tomaten in blokjes, verkruimel de rode peper er door. Voeg wat zout en peper toe, en laat dit op een vrij hoog vuur inkoken, totdat ongeveer de helft overblijft. Doe het in de blender, samen met wat goede olijfolie en maak fijn. Haal het door een zeef en houd de saus warm.

Doe de basilicum met wal olijfolie, peper en zout in de blender en maak er een saus van.

Kook de tortellini een minuut of vier in ruim kokend water, en serveer met de 2 sauzen.

Geen opmerkingen: