Zoeken in deze blog

Gelato cioccolato, meringa e nocciole

Dit ijs is een van de klassiekers van San Crispino in Rome. Chocoladijs met eiwitschuim en hazelnoten. Ook prima thuis te maken als je toevallig niet in Rome bent.

Ingrediƫnten
4 eieren
500 ml slagroom
250 ml volle melk
100 gram hazelnoten
200 gram suiker
Reep pure chocolade (72% of meer)
4 eetlepels cacao

Bereiding
Klop de eiwitten stijd, klop er 50 gram suiker door. Droog de eiwitten een paar uur in een oven van plm. 80 graden. Verwarm de melk, de room en 100 gram suiker. Los de chocolade hier in op. Klop eigeel met 50 gram suiker, en klop daar de cacao door. Doe het roommengsel er bij, en meng alles goed. Doe het terug in de pan en verwarm het enige tijd onder goed roeren (mag niet koken). Laat dit mengsel afkoelen en maak er in de ijsmachine ijs van. Rooster de hazelnoten in een droge koekepan, en maak ze fijn (niet te fijn, grove stukken). Breek eiwitschuim in brokjes. Meng ijs, eiwitschuim en hazelnoten en laat het in de vriezer verder bevriezen.





Geen opmerkingen: