Zoeken in deze blog

Porchetta van de BBQ

Dit vleesgerecht is prima om aan het spit te bereiden, en heel geschikt als je met een flink gezelschap eet, omdat het prima lukt met een stuk vlees van 2 kg of meer. Bij uitstek dus een buiten-keuken-gerecht. Je zult de slager moeten vragen om een groot stuk varkensvlees met een goede laag vet.

Maak in de vijzel een marinade van venkelzaad, gedroogde rode peper en knoflook. Dat mogen best flinke voorraden zijn (handje venkelzaad, 5 rode pepers en 5 tenen knoflook voor 2 kg vlees is echt niet te gek). Doe zout, zwarte peper en olijfolie door dit mengsel, en smeer het vlees er mee in. Laat een paar uur marineren. Bind het vlees op, met zoveel mogelijk het vet aan de buitenzijde. Als het een dikke laag vet is, kerf het dan in.

Laat het garen aan het spit, een uur of twee is wel nodig. Laat het vlees minimaal een half uur afkoelen voordat je het gaat snijden.

Geen opmerkingen: