Zoeken in deze blog

Bigné con mortadella

Een receptje uit de Gambero Rosso van Maart.

Ingrediënten
125 ml melk
125 ml  water
100 gram roomboter
150 gram bloem
4 Eieren
100 gram Mortadella
Bakje Ricotta

Maak soezendeeg. Doe boter en water , theelepel zout en theelepel suiker in een pan. Breng aan de kook. Haal van het vuur en doe in één keer de bloem er bij. Roer krachtig. Zet het op een zacht vuur en blijf roeren tot het deeg loslaat van de pan. Laat het mengsel afkoelen. Roer er vervolgens één voor één de eieren door. Doe het deeg in een spuitzak, en spuit op een laag bakpapier balletjes zo graat als een walnoot. Doe ze in een oven van 180 graden en bak ongeveer 15 minuten tot de soezen goudbruin zijn.

Doe de mortadella met de ricotta, een scheutje olijfolie en zout en peper in de blender, en maak er een fijne creme van. Doe de creme in een spuitzak. Snijd de soesjes doormidden en vul ze met de creme.




2 opmerkingen:

Anoniem zei

Zier er werkelijk heerlijk uit!

Isabella Massardo zei

Wat een lekkere en originele combinatie!