Zoeken in deze blog

Gelato limone meringa

Een variatie op de heerlijke Gelato Meringa die nog steeds onze favoriet is bij San Crispini in Rome. Deze keer met toevoeging van citroen.

Klop het wit van 4 eieren stijf, klop er ongeveer 100 gram suiker door. Doe het op bakpapier op een ovenschaal en laat het een paar uur in een oven van ongeveer 80 graden drogen.

Klop de dooiers van deze 4 eieren met 100 gram suiker. Verwarm 250 ml slagroom met 250 ml. volle melk. Klop deze warme room door de eierdooiers. Doe het terug in de pan en verwarm dan zachtjes tot het een stevige custard wordt. Klop er dan het sap van 3 citroenen door. Laat het afkoelen.

Verbrokkel het eiwitschuim en laat het afkoelen. Draai ijs van het citroen-ei mengsel. Meng het ijs met het eiwitschuim, en laat het in de vriezer verder bevriezen. 

Serveer dit ijs bijvoorbeeld het met verse aardbeien.

Geen opmerkingen: