Zoeken in deze blog

Carciofi fritti

Behalve aspergetijd is het nu ook artisjokkentijd. Met dat verschil dat de artisjokkentijd nu op zijn hoogtepunt is, en het voor asperges nu het prille begin is. Deze gefrituurde artisjokken, of ´carciofi fritti´ worden ook wel ´carciofi alla romana´ genoemd, omdat het een veelgegeten gerecht in Rome is.

Haal de buitenste bladeren van de artisjokken, snijd de steel er voor het grootste deel af. Schil de resterende steel. Snijd met een scherp mes de top van de artisjokken af. Snijd ze in de lengte doormidden. Haal eventueel hooi er uit. Snijd vervolgens iedere helft in de lengte in 4 stukken (ofwel halveren en nog een keer halveren). Doe de artisjokken in water met citroensap.

Haal de stukjes artisjok door een geklopt ei en vervolgens door de bloem. Frituur ze een paar minuten bij 180 graden.

Geen opmerkingen: