Zoeken in deze blog

Asperges met tomaten vinaigrette

Ja, de eerste asperges van het seizoen. Niet te betalen. Maar we hadden er erg veel zin in. Dus een piepklein voorgerechtje gemaakt met 2 asperges p.p. Een smakelijk gerecht dat we nog eens gaan maken op het moment dat het asperge aanbod groter is.

Ingrediƫnten
Asperges
Sjalotje
2 tomaten
Flinke scheut Balsamico azijn
Handje basilicum blaadjes

Bereiding
Snipper de sjalot en fruit deze zachtjes in wat olijfolie. Ontvel de tomaten en snijd ze in kleine blokjes. Doe de tomaten bij de sjalotjes. Laat een minuut of 10 pruttelen. Voeg de Balsamico toe. Doe dit mengsel samen met de basilicum blaadjes in een blender en maak er een fijne saus van. Breng op smaak met peper en zout, en houd de saus warm. Stoom de asperges (niet te gaar) en dien de asperes op samen met de saus.

1 opmerking:

Anoniem zei

Heel eenvoudig maar het klinkt zeer lekker. Ga ik zeker eens uitproberen.