Zoeken in deze blog

Carciofi alla Giudia

Deze beroemde Carciofi alla Giudia (Joodse Artisjokken) aten we al diverse keren in de ghetto van Rome, o.a. bij Giggetto. Maar ik had ze nog nooit zelf gemaakt. Je hebt er kleine artisjokken voor nodig, en bij ons zie je vaak alleen van die hele grote. Maar toen ik deze week prachtige kleine artisjokken zag, heb ik ze meteen gekocht en hebben we dit gerecht thuis bereid.

Haal de buitenste bladeren van de artisjokken, en snijd de punt er af. Snijd een deel van de steel er af, en schil het resterende deel voorzichtig. Doe de schoongemaakte artisjokken meteen in water met citroensap want ze verkleuren snel. Kook de artisjokken in water. Ze hoeven nog niet gaar te zijn, een minuut of tien is voldoende. Laat ze uitlekken en afkoelen. Verwarm olie tot plm. 100 graden en doe de artisjokken er in. Laat ze ongeveer vijf minuten garen in de olie en neem ze dan  uit de pan. Dit kun je al enige tijd voor de maaltijd uitvoeren. 

Verwarm de olie tot plm. 190 graden. Bak de artisjokken een paar minuten in deze hete olie. Als het goed is gaan de bladeren een beetje open, zodat een bloem ontstaat. Strooi er wat zout en peper over, en meteen serveren.

Geen opmerkingen: