Zoeken in deze blog

Spaghetti met Pesto Trapanesi

Pesto Trapanese uit Sicilië is, omdat deze wat dunner is dan de traditionele pesto uit Ligurië, het meest geschikt om als saus voor pasta te gebruiken. Wij aten dit heerlijke gerecht met wat tonijn en kappertjes. Overigens zitten die kappertjes in sommige versie ook in de Pesto Trapanese.

Ingredienten
Bos basilicum
Handje amandelen
Handje pijnboompitten
Handje Pecorino
4 Tomaten
Teentje knoflook
Olijfolie

Bereiding
Rooster de amandelen en de pijnboompitten in een droge koekenpan. Doe ze in de blender en maak ze fijn. Doe de andere ingredienten (behalve de olijfolie) in de blender en maak het fijn. Als het een mooi egaal mengsel is, zet dan de blender op de laagste stand en voeg heel langzaam de olijfolie toe. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.

Het is het lekkers om deze saus heel goed met de warme pasta te vermengen. Voeg eventueel een scheutje van het kookwater van de pasta toe als je de saus nog iets dunner wil.

Geen opmerkingen: