Zoeken in deze blog

Broccoli, ui, mozarella en saus van gele paprika

Dit gerecht is gebaseerd op een gerecht in het boek Menu di Quattro Stagioni van Sadler. Sadler maakt dit gerecht met Burrata, een heerlijk kaassoort die we ooit in Puglia aten. Maar bij gebrek aan Burrata gebruikten we een goede buffelmozarella.

Ingredienten
2 gele paprika´s
Ansjovisfilet (liefst ingemaakte)
Teen knoflook
Scheut rode wijnazijn
Olijfolie
Stronk broccoli
Ui
Bol mozarella

Bereiding
Rooster in de oven de ui en de paprika´s. Doe de knoflook met de (afgespoelde) ansjovis in een pan met een scheutje olie op een laag vuur. Laat de ansjovis langzaam smelten. Haal het vel van de paprika en haal de pitjes er uit. Doe de paprika bij het ansjovismengsel. Laat het tien minuten zachtjes sudderen. Maak het fijn met de staafmixer. Doe het door een zeef, en breng deze saus op smaak met zout, peper, azijn en olijfolie.

Snijd de broccoli in roosjes en stoom deze in plm. 5 minuten gaar.

Snijd de mozarella in stukjes

Pel de ui, en snijd deze in mooie stukjes.

Doe de saus op een bord en leg de broccoli, ui en mozarella op de saus.

Geen opmerkingen: