Zoeken in deze blog

IJs van bittere sinaasappel

De smaak van bittere sinaasappel of arancio amaro is heel anders dan die van de gewone sinaasappel. Zowel de smaak van sinaasappel als van citroen en mandarijn kom je er in tegen. Samen met een flink bittere toon. Dit is ook de sinaasappel die oorspronkelijk werd gebruikt voor de saus bij eend in bijvoorbeeld canard Ć  l'orange. Ik maakte er een ijs van, dat goed te combineren is met chocolade (chocolade ijs of in andere vorm)

Ingrediƫnten
4 bittere sinaasappels
200 gram suiker
250 ml slagroom
250 ml melk
1 eiwit

Bereiding
Haal met een dunschiller de schil van de sinaasappels. Zorg dat je alleen het oranje deel neemt. Doe dit met de slagroom, de melk en de suiker in een pan en zet deze een half uurtje op vuur. Zachtjes laten trekken, net onder het kookpunt. Dan af laten koelen. Pers de sinaasappels uit. Klop een eiwit door het sap. Zeef het roommengsel en voeg dat aan de sap toe. Doe het geheel in de ijsmachine.

1 opmerking:

Gabriella zei

Hoi, hoi,

Vanaf juni 2008 wordt er elke maand een foodblog - event georganiseerd voor de Nederlandstalige foodblogs. Elke maand worden er meer en meer bloggers betrokken en worden er nog meer recepten gepubliceerd.

Wil je graag meedoen? Kijk dan hier: http://gabriellaskeuken.blogspot.com/2009/02/9de-foodblog-event-de-culinaire-reis.html

Groetjes,

Gabriella