Zoeken in deze blog

Polpettine di baccalà

Dit recept is een variant op een recept van Sigrid Verbert in de Gambero Rosso, mijn favoriete Italiaanse culinaire magazine, van December jl. Een leuke antipasta of stuzzichini, waarin de traditionele combinatie van aardappel en baccalà (klipvis of stokvis) aangevuld wordt met vanille. Al eerder deed ik wat vaille in een aardappelgerecht, en dat is een heerlijke combinatie. Ik gebruikte panko om het te paneren, de wat grovere panko gebruik ik liever dan paneermeel.

Ingredienten
3 aardappels
200 gram geweekte baccalà
1 ei
1 vanillestokje
Panko (of paneermeel)

Bereiding
Kook de aardappels in de schil. Pluk ondertussen de stokvis. Laat de aardappels wat afkoelen en schil ze. Stamp ze samen met de stokvis, het ei en het zaad van het vanillestokje tot een mooie massa. Als het te vochtig is kun je een beetje bloem toevoegen. Breng op smaak met peper en zout. Maak er balletjes van en haal deze door de panko. Laat ze in de koelkast wat opstijven. Frituur ze in olie van 180 graden tot ze mooi bruin zijn. Als je het heel creatief wilt presenteren kun je een stukje van het vanillestokje in de bal steken.

Geen opmerkingen: