Zoeken in deze blog

Baccalà e patate

De bekende combinatie van aardappel en baccalà (gedroogde kabeljauw of gedroogde klipvis, stokvis) komt erg goed uit in deze ovenschotel. Ik gebruikte Roseval aardappels, de rode kleur staat goed bij het wit van de baccalà en het groen van de peterselie.

Ingrediënten
1 kg aardappels
500 gram baccalà (plm. 48 uur geweekt; water regelmatig ververst)
Teen knoflook
Bosje platte peterselie
Olijfolie
Paneermeel

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de aardappel in dunne plakjes. Trek de bacalà in plukjes, en verwijder vel en graat. Doe wat olijfolie in een ovenschaal en leg de helft van de aardappels er in. Bestrooi met zout en peper. Doe de baccalà er op. Stoor er de helft van de peterselie en de fijngesneden teen knoflook over. Bestrooi met zout en peper. Doe de ndere helft van de aardappels in de schaal. Ook weer bestrooien met zout en peper. Doe de rest van de peterselie er over en bestrooi met paneermeel. Doe er olijfolie over. Zet ongeveer 45 minuten in de oven. Laat het enigszins afkoelen, en serveer het als hoofdgerecht.

Geen opmerkingen: