In de winkels zie je prachtige vruchten zoals bosbessen en frambozen op dit moment. Echter vaak betaal je € 3,50 voor een klein bakje. Een manier om optimaal te genieten van die dure vruchten is om er ijs van te maken. Dan kun je met één bakje veel bereiken.
Ingrediënten
Bakje bosbessen (of andere vruchten)
2 eidooiers
100 gram suiker
200 ml melk
250 ml slagroom
Verwarm de melk. Klop intussen de eidooiers met de suiker tot een romig geheel. Doe de melk bij het eimengsel. Goed kloppen, en dan terug in de pan. Voorzichtig verwarmen (het mag niet aan de kook komen; de deskundigen noemen 82 graden als de juiste temperatuur) tot een niet te dikke custard. Laat dit mengsel afkoelen in de koelkast. Pureer de bosbessen, en werk ze eventueel door een grove zeef. Als het mengsel voldoende is afgekoeld, doe dan de vruchten en de slagroom er door. Bevries het in de ijsmachine.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten