Zoeken in deze blog

Tramezzino



Tramezzini zijn het best te vergelijken met sandwiches. Meestal bestaan ze uit drie lagen brood zonder korst, en 2 lagen beleg of vulling. Meestal zijn ze driehoekig van vorm. En de omvang kan variƫren. Wij kozen voor een klein formaat, als aperitiefhapje. Je kunt er casinowit of een andere broodsoort gebruiken waarvan de korst makkelijk kan worden verwijderd. In Italiƫ zie je regelmatig speciaal tramezzino-brood, dat behalve korstloos ook wat dunner gesneden is. Onlangs vonden we dat Italiaanse tramezzinobrood ook bij de Makro.

Een traditioneel beleg is tonijnsalade, met wat groen zoals bv. augurk. Maar wij maakten ze ook met mortadella en artisjokhart, en kipfilet en rucola. Een andere klassieker die we maakten was met gerookte zalm en dunne plakjes komkommer. Maar het is natuurlijk iets waar je zelf eindeloos veel varianten mee kunt bedenken.




Geen opmerkingen: