Zoeken in deze blog

Snel zomergerecht: Pasta met kabeljauw

Ook al zijn pasta's bedoeld als primi (met een antipasto ervoor en een secondi er na) ze lenen zich prima om op een zomerse dag als snel enkel gerecht te dienen. Dit gerecht kan in de 10 tot 12 minuten die als kooktijd staan voor pasta worden gemaakt. Dit gerecht is gebaseerd op de befaamde Spaghetti alla Puttanesca, maar vormt door de toevoeging van kabeljauw een complete maaltijd. We gebruikten een mooie zwarte pasta (gekleurd met intvisinkt) die mooi contrasteert met het wit van de vis. Maar iedere, wat dunnere pasta, is geschikt.

Ingrediënten
500 gram pasta (bv. spaghetti of linguine)
300 gram kabeljauw (of andere witvis)

Blik gepelde tomaten

Kappertjes op zout (plm. 2 eetlepels, in water geweekt)

Zwarte olijven (klein handje)

Gesnipperde ui

Teen knoflook
, fijngesneden
Gedroogd rood pepertje

Paar takjes verse oregano (of een beetje gedroogde)


Zet het water op voor de pasta. Fruit de ui, de knoflook en de peper zachtjes in wat olijfolie in een grote koekenpan. Snijd de kabeljauw in blokjes, en doe er wat peper en zout op. Voeg de tomaten aan de ingrediënten in de koekenpan toe. Doe de pasta in de pan zodra het water kookt. Voeg dan de vis toe aan de saus. Laat zachtjes pruttelen. Voeg de olijven, kappertjes en blaadjes oregano toe. Giet de pasta tijdig (één minuut voor de kooktijd is meestal een goede indicatie) af, en laat deze nog een minuutje mee pruttelen.

Geen opmerkingen: