Ingrediënten
500 gram pasta (bv. spaghetti of linguine)
300 gram kabeljauw (of andere witvis)
Blik gepelde tomaten
Kappertjes op zout (plm. 2 eetlepels, in water geweekt)
Zwarte olijven (klein handje)
Gesnipperde ui
Teen knoflook, fijngesneden
Gedroogd rood pepertje
Paar takjes verse oregano (of een beetje gedroogde)
Zet het water op voor de pasta. Fruit de ui, de knoflook en de peper zachtjes in wat olijfolie in een grote koekenpan. Snijd de kabeljauw in blokjes, en doe er wat peper en zout op. Voeg de tomaten aan de ingrediënten in de koekenpan toe. Doe de pasta in de pan zodra het water kookt. Voeg dan de vis toe aan de saus. Laat zachtjes pruttelen. Voeg de olijven, kappertjes en blaadjes oregano toe. Giet de pasta tijdig (één minuut voor de kooktijd is meestal een goede indicatie) af, en laat deze nog een minuutje mee pruttelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten