Zoeken in deze blog

Gelato Bellini

Dit ijs vindt zijn oorsprong is de populariteit van Prosecco. Want helaas kom je daardoor ook veel matige flessen tegen. Van twee aangekochte flessen werd de eerste als aperitief genuttigd. Maar het was geen topper. Dan kun je de tweede fles natuurlijk in een coctail verwerken. Of je kunt er ijs van maken. Proesecco-ijs. De Gelato Bellini is geïnspireerd op de Bellini, de beroemde coctail van Harry´s Bar in Venetië. Dus eigenlijk een coctail als nagerecht.

Ingrediënten
1 pond perziken
1/3 fles Prosecco (250 ml.)

Ongeveer 100 gram suiker


De perziken in de blender fijnmaken, en de suiker toevoegen. Als de suiker is opgelost, de Prosecco aan het mengsel toevoegen, en in de ijsmachine tot ijs draaien. Houd er rekening mee dat dit wel wat langer duurt dan gebruikelijk, door de alcohol bevriest het minder goed.

Een variant is de Gelato Kir Imperial, waar in plaats van de perziken twee bakjes frambozen worden gebruikt.

Geen opmerkingen: