Zoeken in deze blog

Crostini

Crostini als voorafje doen het altijd goed. Je kunt er honderden varianten van maken. En er is voor elk wat wils. Als zondagse antipasti maakten we de volgende variaties, allemaal met stokbrood dat we in niet al te dikke rondjes hadden gesneden:

Crostini met avocado en mozarella
Plakje avocade op het stokbrood. Zout en peper (een beetje peperoncino of mijn favoriete Espelette peper mag ook) er over, plakje mozarella er op, en onder de grill tot de mozzarella gesmolten is en begint te kleuren.

Geitenkaas met kastanjehoning
Plakje geitenkaas, beetje honing en onder de grill mooi laten kleuren.

Tomaten met dressing
Doe wat olijfolie in de pan met een teentje knoflook, laat op laag vuur de olie de smaak van de knoflook opnemen. Doe er een theelepel colature (vissaus uit Campania) door. In plaats van colature kun je ook een beetje ansjovis in de olie laten meesmelten. Rooster de broodjes onder de grill. Doe een schepje colature-dressing over het broodje en leg er een plakje tomaat op, en maal er wat zwarte peper over.

Truffel Crostini
We hadden nog een klein potje truffelpasta staan. Van witte truffel deze keer. Nou dan hoef je slechts de broodjes onder de grill te roosteren, en ze te besmeren met de truffelpasta.

Samen met wat blokjes parmezaan met een druppeltje oude, echte aceto balsamico en wat schijven meloen met parmaham, en wat spinata romana vormde het een 'antipasta della casa' waarbij een primi en een secondi bijna niet meer nodig zijn.

Geen opmerkingen: