Zoeken in deze blog

Lentegroenten

In deze tijd van het jaar zie je prachtige verse doperwten, tuinbonen en andere groenten. Ik maakte er dit bijgerecht van. Het is gebaseerd op de traditionele vignarole, maar daar gaat ook pancetta of guanciala in. En ik wilde het graag als bijgerecht bij de gegrilde kip. Dus een variant zonder vlees. Behalve genoemde groenten zou je ook wat jonge prei, of een paar artisjokharten kunnen toevoegen.

Ingrediƫnten
1 kg ongedopte tuinbonen
500 gram ongedopte doperwten
1 kg wilde spinazie
bosje lenteuitjes
Teen (verse) knoflook

Dop de tuinbonen en de erwtjes. Verwijder de grove stelen van de spinazie en was deze goed. Blancheer de tuinbonen en de doperwten een paar minuten in gezouten water. Doe ondertussen de gesneden lenteuitjes en de fijngesneden knoflook met wat olijfolie in een grote koekepan. Voeg na enige tijd de spinazie toe. Als de spinazie begint te slinken voeg dan de afgegoten tuinbonen en doperwten toe. Breng op smaak met peper en zout, en laat het geheel een paar minuten zachtjes stoven. Afmaken met een scheut goede olijfolie.

Geen opmerkingen: