Zoeken in deze blog

Kruidige kip van de barbecue

Onze barbecue (of buitenkeuken moet ik eigenlijk zeggen) is uitgerust met een draaispit en een electrische motor om dat spit gelijkmatig te laten draaien. Een perfect apparaat om een kip mee te grillen. Zorg wel dat je een goede kip te pakken krijgt, want die waterige kippen zijn niet knapperig te grillen. Ik kocht een mooi exemplaar van ruim een kilo bij de marokkaanse slager.

Met kruiden uit de tuin (rozemarijn, tijm, oregano, salie), knoflook, een gedroogd rood pepertje, zwarte peper en grof zeezout stampte ik in de vijzel een mooi glad mengsel. Tenslotte nog een scheutje dragonazijn en wat olijfolie. De kip insmeren (het mooist is om het vel voorzichtig los te maken, en de marinade onder het vel te smeren). In de buikholte kun je nog een halve citroen, wat laurierblaadjes of wat tenen knoflook doen.

Laat de marinade 2 à 3 uur intrekken, en gril de kip in plm. 1 uur tot deze mooi goudbruin is.

Geen opmerkingen: