Zoeken in deze blog

Asperges met frambozendressing

Gelukkig, het is nog steeds aspergetijd. Naast alle klassieke bereidingen met eieren en ham lenen asperges zich ook voor een wat moderner recept. Bijvoorbeeld deze asperges met frambozendressing als voorgerechtje.

Stoom de asperges. Ik doe de aspergeschillen met een klein laagje water in een grote pan, en daar een stoommandje (niet echt een mandje, maar zo´n metalen ding met lamellen) en daarbovenop de asperges. Die manier bevalt me veel beter dan de traditionele hoge aspergepan.

Maak ondertussen een dressing van olijfolie en frambozenazijn (ik gebruik een verhouding van 1 deel azijn op 6 - 8 delen olie, om niet teveel zuur te krijgen), een klein beetje zout en een mespunt Piment d´Espelette (deze pepersoort met zijn unieke smaak is niet Italiaans, maar past ondanks de afkomst uit Frans Baskenland perfect in de Italiaanse keuken, ik heb nog geen Italiaanse tegenhanger gevonden)

Als de asperges beetgaar zijn, meng ze dan met de dressing en serveer ze.

Geen opmerkingen: