200 gram suiker
0.5 liter slagroom
4 eieren
Een klassiek recept voor caramelijs. Doe de suiker (op 2 eetlepels na) in een pan met 2 eetlepels water. Zet op het vuur. Roer met een houten lepel tot de suiker is opgelost. Dan niet meer roeren (anders wordt het brokkelig) en ongeveer 5 minuten laten pruttelen tot het een mooie bruine kleur heeft. Roer dan de helft van de slagroom erdoor (pas op, het spettert) roer het goed door en laat het plm. 5 minuten flink pruttelen (tot de bellen net onder de rand van de pan komen). Mix ondertussen de eieren met 2 eetlepels suiker en de andere helft van de slagroom. Als het caramel mengsel flink ingekookt is, roer dan het eimengsel erdoor, en verwarm het zachtjes op laag vuur (niet meer laten koken). Laat dit mengsel goed afkoelen, en draai er in de ijsmachine in plm. 20 minuten ijs van.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten