Zoeken in deze blog

Ravioli met halfgedroogde tomaatjes en pesto

Dit weekend weer eens verse ravioli gemaakt. Als vulling gebruikte ik 500 gram ricotta, 100 gram versgeraspte parmigiano, 2 eieren en zout en peper. Dat alles goed door elkaar mengen.

Het deeg maakte ik van 500 gram bloem van harde tarwe (grano duro) en 5 eieren. Een stevig deeg maken (evt. wat water, of wat bloem toevoegen om de juiste consistentie te krijgen). Wikkel het deeg in plasticfolie, en laat het een uurtje rusten (op kamertemperatuur, deeg uit de koelkast is lastig te bewerken)

Rol het deeg uit in een lange lap, leg stapeltjes van de vulling (flinke theelepel) op enige afstand van elkaar, maak het daag eromheen wat vochtig (kwastje met water werkt het best) en sla de lap deeg om. Druk goed aan, en druk er met een vorm (ik gebruik zo'n metalen ring) de ravioli uit. Laat deze een uurtje of 2 rusten bij kamertemperatuur op een ondergrond waarop je wat bloem hebt gestrooid.

Kook de ravioli in ruim water met zout, ongeveer een minuut of vijf.

Ik serveer deze ravioli het liefst met halfgedroogde tomaatjes (zie item over dat onderwerp) en verse pesto.

Geen opmerkingen: