Zoeken in deze blog

Spaghetti a la Norma

Een eenvoudig, snel te maken pasta gerecht, dat afkomstig is van Sicilië. En Norma schijnt een operafiguur te zijn, maar ik weet niet uit welk opera,

Ingrediënten
500 gram Spaghetti
2 aubergines
Bosje basilicum
Blik tomaten (of 500 gram verse tomaten)
200 gram ricotta salata (of goed rijpe pecorino)

Als je verste tomaten gebruikt, deze eerst in stukjes snijden. Doe de tomaten (stukjes of uit blik) in een pan, samen met wat zout en peper en een scheutje olijfolie. Snijd de aubergine in blokjes. Kook de pasta al dente. Bak ondertussen de aubergine in een flinke scheut olijfolie. Als de pasta gaar is, de tomatensaus toevoegen, de aubergineblokjes, de blaadjes basilicum en de ricotta salata of pecorino (niet raspen, maa dunne plakjes, bv. met de dunschiller). Scheut goede olijfolie erover sprenkelen, en klaar is de pasta a la Norma.

Geen opmerkingen: