Een gerecht dat we deze zomer op vakantie in Campania maakten met de milde groene pepers (friarelli) die je daar veel ziet. Maar met gewone groene paprika gaat het ook prima.
Ingredienten
500 gram gedroogde pasta (liefst grote pasta bv. Paccheri)
4 groene paprika´s
250 gram verse tonijn in blokjes
Teentje knoflook
Gedroogde rode peper (optioneel)
Oregano
Zet een pan met ruim water op voor de pasta. Verwarm olijfolie in een koekepan, met het teentje knoflook en desgewenst het rode pepertje. Voeg de in stukjes gesneden groene paprika toe. Kook de pasta (1 of 2 minuten korter dan op de verpakking staat). Laat de blokjes tonijn even meebakken met de groene paprika. Haal de knoflook er uit. Strooi er wat oregano over. En peper en zout naar smaak. Voeg de uitgelekte pasta toe, en laat deze op hoog vuur 1 of 2 minuten meekoken. Roer steeds goed door.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten